Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Friday, January 20, 2012

#Jumaat yang Barakah . Alhamdulillah

Mom put the tissue in my bag HAHA she thought I would fail the test and cried lol


Alhamdulillah . 12 hours of learning . Not a waste . Alhamdulillah

Ya Allah . I cant believe it ! Alhamdulillah I got 18 out of 20 . Ya Allah :')
Kesalahan :
no 7 - Tidak guna brek kaki dan tangan dengan betul . I am -.-
no 20- Tidak menggunakan gear sesuai mengikut kelajuan . I am -..-


Bahagian II yang mengerikan . Kereta hampir menggelongsor ke belakang masa bukit .



Assalamualaikum
First of all , I want to thank The Almighty Ya Allah . Thank you for listening to my prayers . Thank You Ya Allah , Alhamdulillah :)

Hi . Okay so today I have my JPJ test at Imkeda Cheras . Woke up at 6.30am . I was shivering . I lost my appetite to eat . Then I dressed up properly , wearing my shawl and suddenly I looked outside . It was about to rain !

I was worried but somehow I felt kurang menggelabah sebab aku rasa kalau hujan mesti JPJ tu kurang nampak sikit . So kalau aku terlebih line kuning ke masa bukit and parking , mesti dia lulus je kan aku . Ye lah , hujan , so view tak clear sangat . Kan ? :)

But I calmed myself by saying 'this is hujan rahmat , maybe' . Alhamdulillah . Jumaat penuh barakah . Then mom sent me to the Imkeda . Aku dapat sesi 2 tapi nombor satu . Oh man aku lead dorangg Haha . I really hoped that it was my lucky number and yes it is ! Alhamdulillah

Tunggu dari pukul 8.30 am . Sebab aku sesi 2 , pukul 11.30am baru nama dipanggil . Masuk kereta . Pakcik yang ajar aku dulu ada kat situ . Dia nasihat me to do my best and I said InsyaAllah :)

Naik bukit . Breakkkkk and stop . Alhamdulillah dalam line kuning . And the time aku nak angkat klac , kereta aku nak menggelongsor kebawah . Aku lupa kena free gree as soon as you stop in the yellow line . Tapi pakcik JPJ tu tak nampak sebab dia tengah tulis apa tah so aku terus free gear tarik handbreak . Then Alhamdulillah turun dengan selamat . Aku sempat jerit dr kereta aku cakap Thankss encik ! Terkejut aku bila dia cakap APAAAAA HAAA ? Hahaha he's funny !

Jalan Raya pulak aku dapat JPJ wanita . Cun seh :p Tapi dia diam je sepanjang aku drive . Tapi bagus jugak dia diam sebab aku dah lah cuak . Tapi aku sedaya upaya tunjukkan muka-tenang-habis . Konon lah . Main main dengan air-con . Pastu buat buat pandang cermin sisi like a real driver .

Oleh sebab dia diam semacam je aku tengok . Aku pun buka lah bual bicara dengannya ~_~
"Er , akak dah berapa lama jadi JPJ ?" Okay no respon . Malunyaaa . Dalam hati cakap kenapalah aku tanya kau -.- Lama sikit dia reply . "11 tahun dah" . HAHAHA aku bukan nak tau sangat pun sebenarnya tapi aku nak kurangkan the tense in the air je pun . Sebab dia diam je . Pastu asik main message je . Baguslah tu daripada dia tengok kesalahan aku Haha

Masa nak uturn tu engine mati . Haih . Dah lah nak melintas kereta yang banyak . Pastu JPJ tu cakap 'Mati enjin pulak kat sini' . Aku dah cuak dah takut dia suruh berhenti pastu tukar seat kan . Please dont JPJ , nak dekat sampai dah niiii . Then aku terus je start engine balik tanpa menghiraukan JPJ disebelah . Yayyy aku dah nampak signboard IMKEDA . Cantik pulak signboard IMKEDA harini . Hahah .Alhamdulillah lulus jalan raya :) Allah permudahkan segalanya . Simpang yang paling aku takut pun Alhamdulillah aku lepas :)


Selalunya dorang takut JPJ , aku pun takut JPJ tapi tak lah takut sangat sebab aku dah biasa . Korang tak tau . Pakcik yang ajar aku drive masa kelas memandu dulu garang sangat kat aku . Mak suruh tukar pakcik tapi aku rasa maybe ada hikmah kenapa Allah kasik trainer garang sedangkan kawan kawan aku yang lain semua cakap trainer aku best , trainer aku lawak and sort of . So aku teruskan belajar dengan pakcik 'garang' ni . Dia nak expect aku sifar error , like tak boleh langsung buat salah sikit . Mesti dia bebel aku macam macam . Padahal baru first day training . HAHA maybe cara dia memang camtu kot . I dunno .

But whatever it is , Alhamdulillah I've passed the test . Ya Allah how thankful I am today . Alhamdulillah . And Thank You so much to those who were praying for me . Ya Allah , only you can reply their good deeds . InsyaAllah .

Love you guysssss . Muahhh

PS I didnt tell my friends that my JPJ test was today (except Diyana sebab dia tanya ) because I was afraid if aku gagal test JPJ and aku takut tak dapat tahan sedih bila dorang message aku tanya lulus ke tak . But Alhamdulillah , Alhamdulillah saya lulus




No comments:

updated