Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Monday, January 9, 2012

#A step closer

Assalamualaikum
Hidup ni memang kadang kadang susah nak expect . Ada orang Allah uji dengan ujian yang berat sangat , macam-macam Allah uji dia .Ada pula Allah uji dia dengan kemewahan , Allah bagi semua kat dia . Tapi kita tak boleh nak kata Allah tu tak Adil . Allah Maha Adil . Dia Maha Mengetahui setiap hambanya . Allah lah yang meninggikan pangkat seseorang dan Dia juga yang menjatuhkan seseorang .

Dia nak menguji kita , his servants . Semua benda , harta , pangkat , kekayaan , kemiskinan ,kecantikan ,kesakitan , kereta , rumah , suami , isteri , anak itu semua milik Allah dan Dia hanya kasik pinjam sekejap je . Benda tu tak kekal . Tengok , ada orang kaya jadi miskin , ada yang miskin jadi kaya . Semua tak kekal . Allah nak tengok kita ni bersyukur ke tak . Seriously guys , lets bersyukur for what we have now .

Kalau kita miskin , bersyukurlah , maybe ada yang lagi miskin . Kalau kita kaya , banyakkan bersedekah . Malaikat akan berdoa kepada orang yang suka menginfakkan hartanya kejalan Allah supaya Allah menambahkan rezekinya sama dengan harta yang dia telah infakkan . So tak rugi apa apa . Amal jariah tu bekalan kita kat akhirat .

Masalah memang takkan lari dari hidup kan ? Sometimes its hard to face but we have to . I believe theres a reason . Sabarlah and leave it to Allah , InsyaAllah , kita tak semestinya kat bawah , hidup pusingan roda , sooner or later , kita kat atas balik . InsyaAllah . Be grateful , Allah loves us :)

No comments:

updated