Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Tuesday, March 20, 2012

#Tawakal Alallah

Assalamualaikum
Tawakal Alallah - Putting trust in Allah #googlesearch

I admit SPM is not easy . And I do not agree with some people who said SPM is easier than trials . I think it is harder

So about my results , I leave it all to Allah . Semua orang nak berjaya . Tapi kadang kadang kita tak boleh nak dapat semua benda dalam hidup ini . Allah Maha Adil . Dia beri nikmat kepada semua hamba-Nya dengan adil .

Dan Allah tahu apa yang terbaik untuk semua hamba-Nya . Mungkin Dia tak bagi kita keputusan yang baik sebab Dia nak bagi nikmat lain untuk kita . Who knows right ?Dan kalau Dia beri kita keputusan yang baik , ucaplah Alhamdulillah dan jgnlah riak (nauzubillah min zalik ) . Rezeki tu datang dari Allah . Ya Allah semoga puaskanlah hati kami dengan rezeki dan nikmat yang telah Engkau berikan

Tawakal . Okay memang, cakap tawakal memang senang tapi boleh ke tawakal kalau apa yang kita nak tak dapat ? Aku percaya satu ni je , yang baik tu datang dari Allah , yang buruk datang dari diri sendiri . Kalau dapat results yang tak okay tu memang salah aku . Maybe I didnt study hard enough compared with my other friends . I didnt stay up till late at night . I didnt go for many tuitions . I didnt stay after sch to study . So aku kena muhasabah diri aku balik kalau dapat results tak okay . Salah aku :/

Kalau dapat results bagus tu ya Allah Alhamdulillah sangat . InsyaAllah . Semoga Allah terima usaha dan doa kita semua . Amin .Sesiapa pun tak boleh expect apa keputusan yang bakal dorang terima esok pukul 10 pagi . Ya Allah

I keep giving my friends kata kata positif ceh macam aku banyak sangat ion positif dalam badan :) Aku pun takut . Really . But bila nampak dorang update status yg macam down lagi meng-down-kan aku so aku x boleh lah just sit and doing nothing . Aku cakap kat korang redha keep calm tawakal semua tu untuk self motivate diri aku jugak . Aku bukan berani sangat pun . But we have to be strong . We have to be positive . No matter what life must go on . See ! I motivate myself again hew hew ~

Okay what a long entry . Ya Allah tenangkanlah hati kami semua esok ketika keputusan hendak diumumkan . Semoga Engkau kuatkan hati kami untuk menerima segala keputusan yang akan kami terima Ya Allah . Ya Allah Engkau tidak akan menguji hambaMu melebihi apa yang dia boleh pikul . Semoga Engkau beri kami keputusan yang baik dan cemerlang . Amin ya rabbal alamin .

I love you Ya Allah . Thanks for listening to our prayers ya Allah :)

Assalamualaikum





No comments:

updated