Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Thursday, May 31, 2012

My Life Journey . Haha

This is my tadika report card . Dulu tadika dekat Cuepacs . Tadika India -_- Hahaha tapi ramai melayu lah . Ingat lagi Atiqa , kawan tadika aku :') Mana lah dia sekarang . Setiap hari aku menangis kat tadika Haha

Hahahahaha poyo gila markah :p Aku gaduh dengan Atiqa sebab final exam aku dapat no 1 . Dia dapat no 2 . Pastu dia taknak kawan aku ._.

Look at my height and weight when I was six ! Hahahahaha I was so light !

'Her work is always neat and clean' . Uhhh Hahahaha padahal . And what did my teacher mean when she wrote 'She must pay more attention when the lesson is going on' ? Aku tidur ke dalam kelas -_-

Okay ini masa darjah satu :) Berat dah naik :}

Ni darjah dua . Teruk gilos kedudukan aku dalam kelas Hahahaha ._. Balik nangis kat rumah ._. Hahahahaha tapi berat dan tinggi saya dah naik :D

Hahaha I found this in my old file ! Terkezut that I still keep it . Haha Exam Year :)

Results UPSR . Alhamdulillah , walaupun sakit masa ni , alhamdulillah dapat buat dengan baik . 5 ketul je subjek nya . Hahaha And I didnt know that the slip was so important . Dapat je slip aku terus crumple kan slip tu sebab happy kot , entah -_- Balik je rumah , mak marah aku sebab slip dah crumple

Dan sebenarnya aku dapat tawaran sekolah ni . Sekolah sains kuala selangor . Sekarang orang panggil sekolah ni apa eh ? Sains selangor eh ? Tak kisah lah apa apa pun . Tapi aku terpaksa tolak sebab aku sakit masa tu . Masa tu sedih lah jugak .

But SMKBTHO 2 is good enough ! Alhamdulillah , my form 1 year was so memorable :D Masa ni kenal dengan Aquilah , Afiqah , Shida , Nani , Daina , Liyana dan Atiqa . And kitorang ada nama group sendiri . Lafiquisha . Hahaha gabungan nama aku , afiqah, aquila dan shida , sebab kitorang duduk rapat dalam kelas :p Heeeeeeeeeeeee

Perjanjian lah konon . Hehehe
Ni pulak masa form 2 . Terharu pulak baca Cikgu Zaiham komen . InsyaAllah cikgu , InsyaAllah :')

Ni dah masuk form 3 :) Kejap je kan . Dah masuk exam year balik . Ni ujian 1 punya slip .

Dah akhirnya , dapat result PMR . Alhamdulillah for the results :') I am so thankful Ya Allah . Oh btw look at that . Ekonomi Rumah Tangga aku A lahhhh . Halamak . Apa lagi , beratur cepat !

Okay ni gambar masa kat Istana Budaya . Rombongan sekolah tengok teater . Masa ni awal tahun 2010 , form 4 , kitorang pergi as our last gathering before Liyana and Daina masuk asrama . Sedih kot masa tu haha tapi sebenarnya kejap je , tup tap , dah habis spm haha , jumpa balik . Ah masa ni kan Puan Dayanti cakap 'Adila , you look like chinese eh kalau tak pakai tudung' . Sebab masa tu aku free hair so teacher aku tak kenal aku -_- Alhamdulillah , sekarang dah pakai tudung .Alhamdulillah



Here's the key ! If you got the key , you'll know every single thing about me Ha Ha . Just joking . So that the kolaj pictures :) So memorable bila tengok balik . Gambar 2008-2009 . I love you guys :)
Sampai boleh buat 'Album Kita' Hahahaha . Too much pictures , too much memories , too much stories . Too much love for you :) I love you guys . Family & Friends . Xoxo


Emotional masa tengah lukis ni . Har har har . Seriously , sometimes , my drawings show my feelings . Tapi lukisan buruk je pun . Orang pun tak boleh agak perasaan aku masa tu ._. Haha

This song is quite touchy :' Please read the lyrics , you'll understand :) Oh yes , I am listening to this song right now :)

Ya Allah . Alhamdulillah . At the end of 2010 , Allah had opened my heart to wear hijab fully . Alhamdulillah . Ya Allah , I thank You . Only You know how I grateful and happy I am . Alhamdulillah semoga kekal Ya Allah . Amin

And finally - SPM YEAR ! A tiring year . A sleepless year . A memorable year . What a year

Okay ini results mid year 2011 HAHAHAHA . Sumpah chemistry aku masa ni macam apa . Haih~ Memang most of my classmates failed haha . Tapi SPM dorang A jugak , aku je sangkut B . Tapi takpe :) Dah rezeki Allah . Redha . Haha Sir Rajen yang ajar Chem . Cuak aku dengan dia . Dia pernah panggil kitorang 'stupidos' hahaha .

Sir : So what is the answer for this question ?
Us : A teacher
Sir : No . The answer is B
Us : Hahhhh !?
Sir : B Bodoh .

Hahahahahahahhaha actually kan , kitorang HAHHHH sebab kitorang rasa jawapan kitorang betul , dan kitorang macam tak dengar jawapan Sir . Hahaha sekali terkena -_- Sabar jelah .


Gambar kelas :) 5 Alpha . Cuba cari aku . haha aku paling atas kanan :)

Surprise party for me ? What ? Guys , you are so sweet :') Thanks :) The cake was superb , Masa ni 2 minggu lagi nak SPM . Memang bond kitorang makin kuat lepas ni :) Alhamdulillah

Dan ini kad hari raya merangkumi hari jadi aku . Haha aku terjumpa dalam fail . Memang kes jimat cermat adik aku ni . Hahahaha but who caresss , I love youu familyyyyy . Muaxxx


Dah grade dah aku :) Ceh baru grade sekolah . Hahaha . Ya Allah , seriously , wearing the convo jubah was the best feeling ever :) Rasa semangat sangat sangat sangat nak belajar ! No joke

Kata kata semangat before SPM :) Masa ni aku dah penat sangat nak study . Letih . So kena motivate diri sendiri Hahaha . Thats how we do it :D

Sempat lagi melukis -_- SPM kak SPM

YAY ! Alhamdulillah . Ini last day of SPM ! Alhamdulillah satu beban dah lepas . SPM's over ! School's over ! Er sorry gambar terbalik . Aku dah rotate tapi still macam tu -_- Oh btw , aku memang selekeh kat sekolah . Har har har .

A week after SPM ended , parents aku ajak pergi Universal Studio Singapore . Hilang segala penat dan tension :) Thanks mom and dad :) Alhamdulillah sangat walaupun sekangkang kera dari Malaysia Haha . Bayangkan dah penat belajar , dapat ambil gambar semula letak kat FB haha . Melebih ~
Lepas tu balik kampung . Kat Melaka . Ya Allah setahun aku tak balik kampung ni , sebab nenek aku tak tinggal sini , dia tinggal sama makcik aku kat kl . So ajak nenek balik kampung :D

Memories :') Gambar atas dalam kereta Nani , lepas habis last paper SPM :)

Serious . Lepas SPM memang aku letak dalam 'To-Do-List' aku nak keluar setiap minggu . Hahaha so almost setiap minggu mak kasik keluar . Selalu keluar dengan Izzat :) Dalam gambar ni keluar dengan Anis , my cousin . Indah nya duni lepas SPM . Macam keluar dari zoo Hahaha

Our bond is getting stronger day by day after school over . Alhamdulillah sebab selalu keluar sama sama . I love you girls ! Alhamdulillah

Maka masuk lah tahun 2012 dengan penuh alu-aluan . Hew Hew . May Allah bless 2012 Amin
Dan results SPM pun keluar . Cuak tak payah cakap masa nak tunggu hari tu :/

Dan Alhamdulillah with the results :) Walaupun tak straight tapi takpe :) Rezeki Allah yang uruskan. But ni pun dah syukur rasa nya . Alhamdulillah

Dan bermulalah fasa baruku . Semoga Allah permudahkan aku belajar dekat Puncak Alam sana . InsyaAllah Amin .

Zaman Universiti dah habis . Kini Adila telah berumah tangga . Hew hew . Okay Im still under age -_- Saje je lah letak gambar ni . Dah kata pun journey of my life haha
Seriously , you do need a diary :) Btw this is my diary . Dont you dare to read :}



Done ! Ya Allah . Panjangnya entry aku . Haha . Lepas ni takde banyak masa nak post panjang panjang macam ni :| Haha InsyaAllah lah ada masa . Okay Take Care everyone :)


Be grateful for what you have now :) Say Alhamdulillah .


Thank You Allah for everything . I love You Ya Allah .


Assalamualaikum

1 comment:

dayanadarmawi said...

wowowooo,diaryy tu , berhargaaa tu hihi . btw . goodluck and all the best ye msuk uitm nnt :)

updated