Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Tuesday, November 27, 2012

#Throwback , SPM , last day of school

Assalamualaikum
The first entry in my blog is about my last day of spm . Really . Still fresh in my mind , after done my last paper , which was biology , I took many pictures with my friends and the pictures are still remain in my phone , our smile , our laughter , muka bertepung haha , sweet memories ever . And everyone knew it was their last day of school , might be their last meeting , last conversation , last seeing each other ..

Sometimes , I couldnt believe that school was over , almost one year I left sch . Baru rasa betapa senangnya kehidupan di sekolah dulu berbanding life at university . Duduk dalam kelas tunggu cikgu datang , lepas tu rehat , lepas tu sambung belajar , lepas tu pukul 1 dah habis sekolah , balik rumah makan tidur tengok tv online , alahai indahnya sekolah harian. Bila kena stay sekolah sampai pukul 2 /3 ptg sbb kelas tambahan , masing masing dah merungut letih penat malas .

Dekat U , hamek , kelas habis smpai pukul 6 , kadang kadang kelas ganti malam , balik pukul 10 . Hmm lecturer pulak main setting je nak lecture hall mana satu and penat aku terkejar kejar cari lecture hall . And mata kena betul betul tgk betul ke ni lecture hall nya , kalau tak malu gila masuk kelas lain punya hall . Tapi jangan merungut , jadi student memang penat , fisabilillah kan . Cewah proton charge tengah banyak dalam badan macam nilah , positive habis :p

Mom once said , sebenarnya belajar tu senang , kita hanya study je , nanti dah kerja baru tahu betapa penatnya nak cari duit poket sendiri so just keep on studying ,jangan merungut , penat sekarang inshaaAllah senang kemudian , amin

Anyways , to all juniors , happy freedom happy holiday !! I know your feelings right now , must be so happy because spm was over right ? Rasa macam nak lompat sampai kena langit haha <-- tak payah nak hyperbola sangat -.-

Till here , havent packed my stuffs yet , ahad dah kena balik kolej , hu hu hu . Tata assalamualaikum :)

2 comments:

Danny said...

this is what i've been missing from my bloglist. some good english blog. followed you. hehe :D

hamba Allah said...

haha thank you dude :)

updated