Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Friday, April 12, 2013

#G9 . #Classmates . #Uitm Puncak Alam


I was placed in Group 9 -which has 29 members (if not mistaken)

First day of class 

Cuak tak payah cakap . One thing I hate the most is to make new friends . Seriously , Im not good with that . Dengan lafaz bismillah , aku pun pergi DK 4 , my very first Bel class . Dah ah sakai gila masa tu dengan pakai spec mata , macam nerd habis . Konon datang puncak alam dengan niat nak jadi budak nerd nak study je . KATANYA~




 

Dalam kelas aku majority dari sekolah asrama. Segan sikit ah . Tapi muka aku ni tak boleh nak segan lama lama , so acah acah friendly lah . Tapi classmates aku ni memang semua friendly sangat . Ya Allah aku tak pernah jumpa orang macam dorang . Alhamdulillah . Mungkin ini doa aku , I keep praying supaya Allah jumpakan aku dengan orang orang yang baik dan peramah . Alhamdulillah again .



 Ni masa bbq night . Semua nak tiru gaya farid (baju biru) amek gambar . Dia bila amek gambar je mesti nak menganga mulut . Kau hingat kau sorang je boleh buat hoh ? Haha ! The night was a night to remember . Tukar gifts semua . Makan ,nyanyi together . Like one family . Thats why I love my classmates . So MUCH 


 Ni classmates aku yang perempuan . Dorang ni lemah lembut sangat :') Aku pun terasa lemah lembut bila duduk dengan dorang hoho . Wondering why we all wore black ? Sebab that day was Anti McD's Day  Ramai sangat nak mention nama sorang sorang but I love every single of you girls ! 
May our dreams come true InshaaAllah


 This is my Bel class . Gabung dua kelas . G10 pun awesome :)

 This is my Bel lecturer , Puan Turisiana . She kept calling me datin -_-

Lama lama kemuadian , budak lelaki kelas aku pun dah mula rapat dengan aku . Dorang suka panggil aku datin . Celah mana yang aku nampak macam datin pun aku taktau .Aku rasa dah lebih 100 kali dorang panggil aku datin .. and I think they forgot my real name ._. Madam bel aku pun panggil aku datin -_-' Pengaruh rakan sebaya betul lah madam aku ni . Seriously they are so funny . I miss that moments :') I miss yugaisss.

CLOSEST CLASSMATES 

 



 Ko tengok farid . Tak habis habis nak bukak mulut . 

NORHAYATI NORIZAN 









 

So the first person I met at class was Norhayati Norizan (picture above) . I still remember our first conversation :

Me : Hai awak group 9 ke ?
Yati : Haah , G9 , samalah kita .
Me : Hah okay , ah boleh tak terus guna aku-kau , malas nak berawak-awak ni
Yati : Lagi senang macam tu . Eh tapikan muka kita macam lebih kurang .

Hahaha aku tak pernah jumpa manusia macam yati ni . Dan dan kenal terus cakap muka aku sama cam dia . Dalam hati aku cakap 'Ni dah kenapa minah ni nak muka aku pulak' . But one thing I like about her is , she is easily masuk dengan aku . Senang rapat . Alhamdulillah . Tak sangka kita boleh serapat ni . Nak lagi dia tinggal sebelah rumah aku . Pergi kelas sama sama , lunch sama sama , solat sama sama , balik sama sama , naik tangga palam sama sama , semua benda aku berkepit je dengan dia . 

Rindu kau lah yati :') Masa last day jumpa dia before semua balik rumah masing masing seriously it was so emotional . We hugged together . I just hope it wasnt our last meeting . InshaaAllah ada jodoh , kita jumpa lagi kay . I love you Yannnti

 AINA ZULAFA




 And this is Aina . One of my close friends in the class . Dia ni macam childish sikit . Haha tapi kalau dah masuk bab buat lawak , haha memang kelakar . Lepas tu macam sarcastic je -__-' Tapi aku sayanglah dia ni . Bila failed test haritu , selalu mengadu dekat dia . And she's a good listener . And dia lah yang teman aku naik rooftop tengok view Puncak Alam dari atas tingkat 17 bangunan FSK 6 tu :') I wont forget that moment . And what makes me touched is , she gave this Rabbit to me before she left Puncak Alam sebagai peneman masa degree nanti :( I want you to be my classmate again Aina :( I love you babe :( Love you to bits .

Dear G9 , I love every single of you so much . I keep repeating this to myself - 'One year is not enough for us' . But I have to realize that every meeting has its end . And now we have to say goodbye to each other though its hard to do  . You gave me the BEST memories to keep . We laughed together , we studied together , we chatted together , we trolled each other like one family . We ARE family though we are from different background and different school . Thanks for treating me well . Thanks for the memories . I wont forget every moments we shared together . I love you . May our dreams come true guys . InshaaAllah . May Allah bless . Amin .








5 comments:

Anonymous said...

Salam, nak tahu pointer akak berapa? akak, pointer 4 flat tak?
nak masuk medic kena bape?

Nur Adila said...

Tak 4 flat pun . Kalau nak meds , kena strong lah , 4 flat , sbb dia memang amek 4 flat student first :)

chemi citizen said...

woot333.. hahhaaha. aku x study malam baca blog kau nieh,. ahahha

Fatin Amirah Abd Latiff said...

hyepp sis.. sye pon x sabar nk masuk puncak alam.. hopefully dpt..sye lepasan spm 2013..mintk2 dpt asasi sains kt situu... btw done following ur blog..nice :D

Nur Adila said...

InshaaAllah ! Palam best sgt dik !

updated