Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Friday, April 26, 2013

#Productive #day

Assalamualaikum

Bangun - mandi - basuh baju - breakfast - sidai baju - vakum rumah - basuh pinggan - masak nasi -lunch - tidur jap - angkat baju - lipat baju - dinner - golek golek main handphone / baca novel - tidur .


So itu rutin harian aku sepanjang cuti ni . Penat . Memang penat . But I dont want my mom to do all those things during this holiday . She has to rest . Its time for me to do the chores .


Now I start to realize its not easy to be a housewife . It is so tiring . Dont let your mother do the chores alone , please help her .


So hari ni , rutin harian aku bertambah sikit . Aku mop rumah , basuh tandas and kemas wardrobe . Jangan cakap aku rajin , sebab aku tau aku memang rajin *menari-sikit*


Penat seriously . Tapi kalau aku tak buat , mesti mak akan buat . No , aku takkan bagi dia buat . Mom needs to rest ! So Alhamdulillah , puas bila tengok bilik dah bersih dah kemas .


Lagipun , Allah kan suka kepada kebersihan . InshaaAllah . May Allah bless



Semoga Allah bagi kekuatan kat aku , so that I can continue do the chores . Amin . Dan semoga mak cepat sembuh dari sakit tulang belakang . Amin . Amin Ya Rabbal Alamin .



No comments:

updated