Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Tuesday, July 16, 2013

KebesaranMu

 


Assalamualaikum


Aku bersyukur sangat Allah buka pintu hati aku untuk pakai tudung .


Alhamdulillah . It was in November 2010 if not mistaken . Only Allah knows how happy and thankful I am when my prayer was accepted , was listened by Him . When I was free-hair long ago , I kept on praying to Him to open my heart untuk pakai tudung secara ikhlasnya .


Alhamdulillah . Allah tak kejam . Allah makbulkan .


Tapi aku tahu aku tak sempurna lagi . Banyak lagi yang perlu aku betulkan dan istiqamah . I want to be a better muslimah . And , it takes time but InshaaAllah slowly . Pray for me . Pray for us


Aku lebih suka bila ada orang datang dekat aku , personally tegur aku dengan cara baik , nasihatkan aku . Aku lebih senang terima nasihat macam tu .


Daripada cakap belakang tentang aku . Macam dulu dekat twitter , I know they talked about me . About the way I dressed up . Aku kecil hati , honestly . Kenapa tak tegur aku personally ? And to the anonymous yang kadang kadang suka tegur melulu , why don't you show up yourself ? Don't be afraid . Kalau takut , means you've done something wrong .


Betul lah . Sesungguhnya hanya Allah sahaja tahu isi hati manusia . Manusia tak tahu . Manusia tak nampak apa yang ada dalam hati seseorang .


Mungkin dia nak berubah weh  . Mungkin dia tengah struggle dengan diri dia untuk berubah .


Macam haritu aku baca dekat blog Langit Ilahi , ustaz ni cakap , "Boleh jadi seorang yang tidak menutup aurat , tetapi bila malam , dia menangis memikirkan dosanya , dan memohon hidayah Allah"


So true .


We don't know .


But Allah knows .


Dan percayalah hidayah itu datang dari Allah . Dia yang beri hidayah kepada hamba-Nya yang bersungguh sungguh cari hidayah .


InshaaAllah .


And .


Im sorry for everything , seriously sorry . This sorry comes from the deepest of my heart . Forgive me because I already forgave you .


Semoga Kau bersihkan hati ini Ya Allah .


Amin


Assalamualaikum
























2 comments:

yanamia said...

if only they understand how hard it is to change. Allah knows. He knows.

stay strong, syg. byk cara nak cari keredhaan ALLAH. ada org fikir luaran dulu, mesti tertutup. ada org dia fix dalaman dulu.

yg pntg pengakhiran kita tu. dan hati yg ikhlas..

we hv each other to support muah muah

Nur Adila said...

I love you diyana . Thanks for everything . Muahh

updated