Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Friday, August 30, 2013

Once you are my friend , forever you'll be my friend . InshaaAllah .

Assalamualaikum

How far I'll go or how old I'll be , I will never ever forget all the memories at Palam . Its like a memoir .

Pertama kali aku berjauhan dengan famili . Pertama kali aku duduk dengan kawan . Mengenali kawan kawan yang duduk serata Malaysia . Mengenali housemates . We share every single things . We have nicknames . We ate together . Studied together . Cried together . Baiknya Allah pertemukan aku dengan kawan yang sekepala , yang selalu nasihatkan aku pasal agama , yang suka main dress up , yang selalu cakap pasal jodoh , marriage and stuffs . Yang selalu ajak aku dengar ceramah agama . Yang tak berkira kalau nak suruh ajar subject yang tak faham . Yang plan nak pakai baju kurung sama colour .

Mengenali classmates . Yang selalu panggil aku datin . Yang selalu buat lawak dengan aku . Yang tak pernah kedekut senyuman . Yang baik sangat dengan aku . Aku je yang rasa aku ni sombong . Rindunya dekat Aina ,yang kasik teddy bear dekat aku masa hari last dekat palam . Ingat lagi Aina msg , "Nanti teddy bear tu boleh temankan dila masa degree" .

Ya Allah , sesungguhnya orang orang disekelilingku sangatlah baik . May You bless them all .

I miss you guys .

Kalau ada orang tanya , apa yang aku regret ? Aku nak cakap yang aku regret tak belajar sungguh sungguh masa asasi since semester 1 . Kan bagus kalau kita semua study hard gila gila , dan dapat course yang sama kan ? Kan bagus kalau degree ni kita sama universiti , sama bilik lagi . Takpayah sorang kat kelantan , sorang kat sarawak , sorang kat kl , sorang kat puncak alam. Kenapa dulu tak ada azam macam ni .

Tapi .

Semuakan dah tertulis . What is past is past . We cant go back in time and fix them . No Adila you cant . What can I do is pray . Pray for the best for myself and them . InshaaAllah . Amin . Goodluck in your studies everyone . May Allah help us along our journey . Amin Ya Rabbal Alamin :')



With tears ,
Adila

No comments:

updated