Here another story

My photo
Life is a journey towards knowing Allah The Almighty and learn to change to be a better servant of Him . InshaaAllah

Dar-links

Monday, September 23, 2013

Tonight thoughts

Since I dont have a twitter account anymore ,so I'll update everything on my blog . But I have nothing much to say pun . Haha . Oh ! okay rasa macam lama pulak tak type 'Haha' . If you are my loyal reader , you'll notice that most of my previous entries sound so serious . Plus I dont type in paragraph so its like ... okay whatever . Apalah yang aku bebel ni -_-

Whatever it is . I just realized that Im not 19 yet . Im only 18 years and you-count-yourself-how-many months . But I feel so big now , I mean matured er okay though I dont look like one . Alhamdulillah . I learn so many things in my life .

And I can see how beautiful Allah's plan is . SubhanAllah .

Kadang kadang , apa yang kita tak suka adalah baik untuk kita . Dan kadang kadang apa yang kita suka adalah tidak baik untuk kita .Wallahu'allam

Therefore , I think all we need to do is to be thankful for what He had given to us , for what he had planned for us . InshaaAllah :) Alhamdulillah . Life is so short to get all you what . So appreciate what you already have .

By the way , I miss many people right now . Ya Allah , tell them how I miss them . May You protect them all . InshaaAllah . Till here , I have something to be done . 

Assalamualaikum . Selamat Malam :)


8 comments:

gempaksher said...

Asasi Sains kan? So skrg amik kos apa? sbb dulu saya Asasi P.alam, mungkin batch senior 2010/2011.

Nur Adila said...

Ohh patutlah tgk kat blog ada gambar kat palam . skrg ambik kos maths management . pengurusan matematik . under fskm . uitm shah alam jugak ke ?

gempaksher said...

Yup UiTM Shah Alam. dan kebetulan sama di FSKM. Tp skrg ni hmm... pnjg kisahnya.

gempaksher said...

skdr pngalaman sy..Yang penting, awk kena terus motivasikan diri spnjg brda di fskm tu dgn kwn2 kelas. jgn biarkan hilang motivasi, nnti mood bljr terjejas. :)

Nur Adila said...

Sorry if asking but sekarang ni kenapa? :/

InshaaAllah . Alhamdulillah dekat dlm kelas ramai ex palam . So macam boleh masuk lah dgn dorang .Dorang pun mcm motivated nak study . Alhamdulillah sangat .

But sometimes rindu sgt dekat palam . Kalau 10 tahun kat palam pun takpe

gempaksher said...

Dulu saya pun rindu sgt kt Puncak Alam. tp masa 1sem masuk degree kat UiTM Dungun. jd mmg jauh la dri P.alam...

Semester 3 saya pindah ke FSKM Shah Alam. Jadi sy cuba pergi ke Puncak Alam sorg2 sbb rindu tempat tu.. then p.alam tu dh x jadi igauan lagi, tempat tu xda apa, masa pergi tu student asasi xda... sbnarnya kita rindukan moment di p.alam dgn kwn2 asasi dlu.

Bila zaman Asasi dh berlalu, tempat itu xda apa yg tinggal, cuma kenangan yg dh lepas. :)

Lepas dh 2 thun, dtg balik P.alam, baru rasa lega. haha

btw saya ambil business computing. Dan saya tak suka management dan business sbb konsep berfikir dh lain dari Sains. xleh ngam dengan otak saya. :/

Kalau awak dtg kelas, mgkin boleh nmpk saya di FKSM. Tp skrg ni saya dah takda kt FSKM..

Mgkin awak tak berapa suka dgn kos skrg, Motivasi bljr kena berterusan sbb awak ada redah 6semester lg. jgn risau, ini satu cabaran. kuatkan diri :)

gempaksher said...

http://gempaksher.blogspot.com/2012/11/kebosanan-di-kampus.html

Saya dah pernah hadapi perkara ni dulu. ^_^

Nur Adila said...

Oh , sekarang ni tengah cuti ke macam mana ? Maknanya skrg ni almost nak grade ke ? awak punya kos berapa semester ?

saya mmg tak apply satu pun sains sbb taknak dah hafal hafal . mmg apply semua yg ada maths . At first rasa tak suka kos ni . Tapi last last Alhamdulillah , Allah buka pintu hati utk suka kos ni . Alhamdulillah .

Tulah .Im hoping to get dekan for every semester . InshaaAllah amin . Kalau dulu , study takde matlamat . Tapi skrg , I set my goal nak kerja dekat bank , so kena study hard :)

Now I realized lah , yang Allah lebih Mengetahui limit kita .

Oh btw , its good to know you , its good to know one of senior kat palam

updated